Vacature Medewerker Beweegprogramma – Spanje


Over PROspero GGZ


PROspero GGZ – specialisten in psychisch herstel binnen de geestelijke gezondheidszorg.

PROspero GGZ heeft een vernieuwend behandeltraject ontwikkeld voor mensen met een terugkerende depressie, ernstige vermoeidheid en andere lichamelijke klachten die niet meer vanzelf overgaan. Vaak is er veel stress in de eigen omgeving, zoals op het werk of in relaties. Deze mensen ervaren geen grip meer op de situatie en eerdere hulp heeft hen ook onvoldoende geholpen.

PROspero GGZ onderscheidt zich met een integraal behandelprogramma en een visie passend bij 3e generatie gedragstherapieën (o.a. Mindfulness Based cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapie) en interventies gericht op leefstijlverbetering (o.a. beweging, voeding en stressreductie) met innovatieve vormen van therapie.

PROspero GGZ wil ervoor zorgen dat cliënten na een intensieve behandeling weer in balans komen en kunnen terugkeren in de maatschappij (thuis en/of de werkplek) met nieuwe inzichten, vaardigheden en met meer regie over hun eigen leven.

PROspero GGZ biedt een dagbehandeling in Alicante, Spanje en een deeltijdbehandeling in Veldhoven, Nederland.

Wij zijn op zoek naar een inspirerende medewerker voor ons Beweegprogramma (24 uur) met kennis, ervaring en vaardigheden op het gebied van gezond bewegen. Het liefst met ervaring met onze doelgroep in de specialistische geestelijke gezondheidszorg.


Positie


Je maakt deel uit van een multidisciplinair team van zorgprofessionals in Nederland en Spanje.

Je begeleidt cliënten in het beweegprogramma, die het intensieve dagbehandelingstraject in Spanje volgen. Het team in Spanje bestaat o.a. uit klinisch psycholoog, psychotherapeut, GZ-psycholoog, basispsycholoog en verpleegkundige. Daarnaast werk je nauw samen met het team in Nederland bestaande uit een team met een psychiater, psychotherapeut en GZ-psychologen.

De medewerker beweegprogramma is belast met de begeleiding van cliënten van PROspero GGZ op beweeggebied. Het team heeft een vorm van zelforganisatie die middels teamvertegenwoordiger en directie gezamenlijk vorm geven aan de organisatie. Verantwoording over je functioneren leg je af aan de directeur zorg en directeur bedrijfsvoering van PROspero GGZ.


Image
Ons team in Spanje.

Functie-inhoud


 • Persoonlijke kennismaking tussen cliënten en beweeg docent op welkomstdag.
 • Screening lichamelijke klachten/blessures en activiteitsniveau ten behoeve van inschatting verantwoord deelnemen aan beweegprogramma (invullen verklaring risico en gezondheid)
 • Afnemen individuele sporttesten (denk aan steptest, handknijpkracht en planking) en monitoring voortgang.
 • Dagelijks samen met een sportinstructeur verzorgen van groepslessen in klein groepsverband en begeleiding van cliënten voor- tijdens en na de sportlessen.
 • Monitoring hartslag en ervaren belasting inspanning (Fitbit en Borg-schaal)
 • Indien passend binnen het behandelprogramma: verzorgen 3 individuele bokslessen, 2x per week onder begeleiding hardlopen (op inschrijving).
 • Verzorgen van op maat gemaakt beweegaanbod voor cliënten van Prospero die niet mee kunnen komen bij het reguliere sportaanbod of cliënten van Prospero die een andere sport/beweegvraag hebben dan die geboden kan worden vanuit sportinstructrice.
 • Aanspreekpunt voor de sportinstructeur. Samenwerken en afstemmen met verschillende disciplines in het behandeltraject, zoals behandelaren en medewerker yogadocente. Koppeling maken met de cliënten tussen wat er geleerd wordt tijdens de verschillende behandelonderdelen en hoe dit toe te passen tijdens de sportlessen.
 • Verslaglegging van contactmomenten in het kader van het beweegprogramma.
 • Terugkoppeling naar team van vorderingen bij het beweegprogramma en belangrijke observaties.
 • Aansluiten bij multidisciplinaire patiëntenbesprekingen, intervisie en beleidsvergaderingen
 • Geven van leefstijl workshops
 • Eindgesprek met cliënt. Bespreken opgesteld praktisch beweegplan voor cliënten voor thuis. In eindverslag een stuk toevoegen over het beweegprogramma. Overdracht naar therapeuten in Nederland, denk aan behandelaar, fysiotherapeut etc.
 • Je bent flexibel om neventaken in de organisatie op te pakken ter ondersteuning van het behandelteam en in begeleiding van de cliëntengroep (denk aan aanspreekpunt cliënten, groepsmededelingen)

Functie-eisen

 • Een afgeronde relevante opleiding op beweeggebied.
 • Je hebt recente en relevante werkervaring op beweeggebied. Een begeleidende, motiverende rol past goed bij je.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en met werken volgens een holistisch behandelkader.
 • Je kan goed zelfstandig werken en neemt initiatief tot samenwerking waar nodig. Er is ruimte om eigen expertise in te brengen.
 • Je bent flexibel, je staat open voor veranderingen en je bent pro-actief om de kwaliteit van de zorg continu te verbeteren.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden. Je bent loyaal, betrouwbaar, open, warm en kan ook direct en duidelijk zijn.
 • Gezien de missie, visie en strategie van Prospero ggz, en je functie, is het een nadrukkelijke voorwaarde dat je zelf een gezonde leefstijl nastreeft en dat ook uitdraagt naar anderen (denk aan bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning etc.)

   Werken binnen de organisatie Prospero ggz


   Wij vinden het belangrijk dat je, binnen de kaders van ons programma, autonoom kunt werken op de manier die jij prettig vindt, je achter de visie van Prospero ggz staat en je je thuis voelt in het team waarvan je deel uitmaakt. We zijn transparant over de zorg die we leveren en proberen continu de kwaliteit te verbeteren. De cliënt staat in het proces centraal. De sfeer die we willen neerzetten is: inspirerend, open, warm en rustgevend.=

   Je functie is op parttime basis voor 24 uur per week. Wij bieden een marktconform salaris conform CAO GGZ (FWG 45/50), afhankelijk van opleiding, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.


   Reageren en informatie


   • Nieuwsgierig geworden en behoefte aan meer informatie? Bekijk deze website of of neem contact op met Anoeshka van den Brink, directeur Bedrijfsvoering, via 040-3035048.

   • Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie? Stuur dan uiterlijk voor 1 juli je persoonlijke motivatiebrief en CV per mail naar hr@prosperoggz.nl

   Misschien ook interessant: