Wij behandelen mensen met een terugkerende of chronische depressie

Over ons


Prospero ggz - het begint met aandacht


We richten ons op cliënten die:

  • overweldigd worden door of gepreoccupeerd zijn met depressieve, spannings- en uitputtingsklachten. Vaak in de context van cluster C persoonlijkheidskenmerken en andere diagnoses.
  • meerdere behandelingen hebben ontvangen en daarvan niet hebben kunnen profiteren.

Visie op gezondheid


Prospero ggz ziet gezondheid als het vermogen je aan te passen en eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele, mentale en sociale uitdagingen van het leven.


Intensieve en integrale behandeling


Middels een intensieve en integrale behandeling gericht op verschillende levensgebieden bevorderen wij de gezondheid en autonomie van onze cliënten. Deels richten we ons op veranderingen op levensgebieden. Belangrijk is ook het leren “zijn”, ondanks uitdagingen die op je pad komen. En soms zelfs dankzij deze uitdagingen de weg terug te vinden naar wie je bent en wat belangrijk is voor je.

Prospero ggz biedt een 'warme' omgeving met veel tijd, aandacht en begrip. Kundig, betrokken en bevlogen team.

Waardering op Zorgkaart Nederland 16 augustus 2021


Bewezen methodieken


We werken met methodieken en inzichten die wetenschappelijke erkenning hebben, zoals Schematherapie, EMDR, CGT. Een belangrijke basis van ons programma is de ACT, Acceptance and Commitment Therapy en MBCT (op Mindfulness gebaseerde cognitieve therapie).


Gezonde leefstijl


Er is aandacht voor het belang van een gezonde leefstijl als basis: beweging, plezier en ontspanning, zingeving, sociale contacten, slapen, energiemanagement en voeding.


Onze inspiratie


We werken volgens de richtlijnen van de GGZ in Nederland en volgens wetenschappelijk bewezen methodieken. Maar we vinden het nog het allerbelangrijkste om dwars door diagnoses heen te kijken naar wie je bent en wat je nodig hebt. Kernwaarden die ons daarbij helpen zijn:

  • Aandacht
  • Verbinding
  • Veerkracht

Positief en duurzaam


De positieve en duurzame effecten van het behandeltraject zijn de afgelopen jaren onderzocht en zeer geslaagd gebleken.  Download pdf Behandelresultaten Prospero ggz