Wij behandelen mensen met een terugkerende of chronische depressie

Over ons


Prospero ggz is een op innovatie gerichte instelling binnen de geestelijke gezondheidszorg. Wij behandelen cliënten (vanaf 18 jaar) met psychische klachten. We richten ons op cliënten met terugkerende of chronische depressies, aanhoudende lichamelijke klachten of bijkomende angst- of trauma gerelateerde klachten. Onze cliënten hebben langdurige of steeds terugkerende psychische klachten. Ze lopen vast op verschillende levensgebieden en hebben eerdere (ambulante) behandelingen gehad met onvoldoende resultaat.

Het behandelprogramma wordt op maat gemaakt met een combinatie van wetenschappelijk bewezen effectieve cognitieve gedragstherapie, diverse behandeltechnieken, ontspanningsmethoden en aandacht voor gezonde voeding en beweging. In een relatief korte periode, wordt er met persoonlijke aandacht intensief gewerkt aan het belangrijkste doel: het herstel van lichamelijk en psychisch functioneren.


Het begint met aandacht

We richten ons op cliënten die:

  • kampen met depressieve, spannings- en uitputtingsklachten. Vaak in de context van cluster C persoonlijkheidskenmerken en andere diagnoses.
  • meerdere behandelingen hebben ontvangen en daarvan niet hebben kunnen profiteren.

Visie op gezondheid

Prospero ziet gezondheid als het vermogen je aan te passen en eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele, mentale en sociale uitdagingen van het leven.


Onze inspiratie

We werken volgens de richtlijnen van de GGZ in Nederland en volgens wetenschappelijk bewezen methodieken. Maar we vinden het nog het allerbelangrijkste om dwars door diagnoses heen te kijken naar wie je bent en wat je nodig hebt. Kernwaarden die ons daarbij helpen zijn:

Specialist in het behandelen van depressie, persoonlijkheidsstoornissen en ernstige psychische klachten

Intensieve en integrale behandeling

Middels een intensieve en integrale behandeling gericht op verschillende levensgebieden bevorderen wij de gezondheid en autonomie van onze cliënten. Deels richten we ons op veranderingen op levensgebieden. Belangrijk is ook het leren “zijn”, ondanks uitdagingen die op je pad komen. En soms zelfs dankzij deze uitdagingen de weg terug te vinden naar wie je bent en wat belangrijk is voor je.

Gezonde leefstijl

Er is aandacht voor het belang van een gezonde leefstijl als basis: beweging, plezier en ontspanning, zingeving, sociale contacten, slapen, energiemanagement en voeding.


Prospero ggz biedt een 'warme' omgeving met veel tijd, aandacht en begrip. Kundig, betrokken en bevlogen team.

Waardering op Zorgkaart Nederland 16 augustus 2021


Bewezen methodieken

We werken met methodieken en inzichten die wetenschappelijke erkenning hebben, zoals Schematherapie, EMDR, CGT. Een belangrijke basis van ons programma is de ACT, Acceptance and Commitment Therapy en MBCT: Mindfulnes- Based Cognitive Therapy.
Kun je hulp gebruiken?


We hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet, die vind je hier. Staat je vraag hier niet tussen of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op via telefoon of e-mail. Wij zullen uitgebreid de tijd nemen voor jouw eventuele vragen en om de procedure uit te leggen. We kunnen dan ook samen een verzekeringscheck doen en de kosten die voor je eigen rekening zijn doornemen.