Voor wie?

Voor wie?

PROspero is een op innovatie gerichte instelling binnen de geestelijke gezondheidszorg. Wij behandelen cliënten (vanaf 18 jaar) met ernstige stressgerelateerde psychische klachten, zoals somatoforme stoornissen en/of (recidiverende) depressieve stoornissen. Daarnaast spelen er comorbide vaak angststoornissen en trekken van persoonlijkheidsproblematiek. We zien dat deze clienten vaak ook uitgevallen zijn op het werk/studie e/of problemen ervaren in de sociale omgeving.

De zorg wordt ideaal gezien georganiseerd in de eigen leef- en werkomgeving. We zien echter dat er een groep mensen is met ernstige psychische klachten, waarvoor deze zorg in de eigen omgeving onvoldoende effectief is. Dit komt vaak doordat er triggers zijn in de eigen omgeving die steeds weer het stressniveau verhogen en het herstel belemmeren. Wij zijn ervan overtuigd dat door tijdelijk uit de eigen omgeving te gaan, er met deze doelgroep optimaal gewerkt kan worden aan het herstel.

Waarom PROspero GGZ?

Prospero GGZ onderscheidt zich van de reguliere zorg door een behandelprogramma aan te bieden in een helende omgeving in Santa Pola (Spanje). In een relatief korte periode van 5 weken wordt er met persoonlijke aandacht intensief gewerkt aan het belangrijkste doel: het herstel van lichamelijk en psychisch functioneren. 

Het behandelprogramma bestaat uit een combinatie van wetenschappelijk bewezen effectieve cognitieve gedragstherapie, state of the art behandeltechnieken, ontspanningsmethoden en een holistisch uitgebalanceerd dagbestedingsprogramma.

Ook is er aandacht voor een gezond eet- en slaappatroon. Hierdoor heeft de cliënt weer snel de juiste balans in het leven te pakken en kan weer van het dagelijkse leven genieten.