Voor wie?

Voor wie?

PROspero is een op innovatie gerichte instelling binnen de geestelijke gezondheidszorg. Wij behandelen cliënten (vanaf 18 jaar) met ernstige psychische problemen, zoals somatoforme- en depressieve stoornissen, comorbide angststoornissen en trekken van persoonlijkheidsproblematiek.

De zorg wordt ideaal gezien georganiseerd in de eigen leef- en werkomgeving. We zien echter dat er een groep mensen is met psychische klachten, waarvoor deze zorg onvoldoende effectief is. Dit komt vaak doordat er triggers zijn in de eigen omgeving die steeds weer het stressniveau verhogen en het herstel belemmeren. Wij zijn ervan overtuigd dat door tijdelijk uit de eigen omgeving te gaan, er optimaal gewerkt kan worden aan het herstel.

Waarom PROspero?

Prospero onderscheidt zich van de reguliere zorg door een behandelprogramma aan te bieden in een helende omgeving in Santa Pola (Spanje). In een relatief korte periode van ruim 5 weken wordt er met persoonlijke aandacht intensief gewerkt aan het belangrijkste doel: het herstel van lichamelijk en psychisch functioneren. 

Het behandelprogramma wordt op maat gemaakt met een combinatie van wetenschappelijk bewezen effectieve cognitieve gedragstherapie, state of the art behandeltechnieken, ontspanningsmethoden, aandacht voor gezonde voeding en een zorgvuldig afgestemd sportprogramma.

Door samenwerking met gecertificeerde Sportmedische Adviescentra kunnen we een uitgebalanceerd sportprogramma aanbieden dat gebaseerd is op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ook is er aandacht voor een gezond slaappatroon. 

Hierdoor heeft de cliënt weer snel de juiste balans in het leven te pakken en kan weer van het dagelijkse leven genieten.