Reviews

Wat vonden onze cliënten?

Vind ons ook op zorgkaart Nederland

 

Deelnemer december 2020:

Ik vond het een intensief programma waarbij ik inzicht heb gekregen in mijn denkwijze en gedrag. Ook nieuwe handvatten voor nieuwe patronen geleerd. Deze heb ik daar kunnen ervaren en uitdagen in de weken in Spanje.

 

Deelnemer oktober 2020:

De intensiviteit van de behandeling en de holistische aanpak van de zorg was voor mij precies wat ik op het moment nodig had om geestelijk en lichamelijk te kunnen herstellen en vervolgens een nieuwe start te kunnen maken met meer inzicht in mijn problemen en handvaten om na de intensieve behandeling verder te gaan.

 

Deelnemers augustus 2020:

Een fantastisch team dat goed samenwerkt, waardoor je in een ‘warm bad’ wordt opgevangen. Er wordt voor je gezorgd in de breedste zin van het woord, zodat jijzelf alle tijd en ruimte hebt om onder begeleiding en aan de hand met jezelf aan de slag kan gaan. Het programma is holistisch opgezet en je krijgt een mooie basis aangereikt om van daaruit weer verder te bouwen. Mijn dankbaarheid is groot en ik kan PROspero ten zeerste aanbevelen.

 

Prospero heeft mij geholpen in het proces. Ze kijken goed naar wat jij nodig hebt en zorgen daarvoor dat de behandeling bij jou past. Dit gaf mij het gevoel van gezien en gehoord worden. Ze zijn erg professioneel. Het team werkt erg nauw wat de juiste resultaten geeft.

 

Ik heb de tijd bij PROspero als zeer waardevol ervaren. Betrokkenheid, proffesionaliteit en ze weten van aanpakken.

 

Deelnemers juli 2020:

Heel fijn team met betrokken behandelaren. Je wordt absoluut niet als een nummertje behandeld. Ik heb me tijdens de behandeling prettig en gehoord gevoeld. Ik heb mooie stappen kunnen zetten in mijn herstel. Ik zou deze behandeling zeker aanraden.


Behandeling wordt op maat verzorgd door uitstekende en erg betrokken professionals. Ben erg tevreden met zoveel nieuwe inzichten. Beste beslissing ooit om hieraan deel te nemen. Dankjewel PROspero!

 

Deelnemers april 2020:

Ik ben zeer tevreden over Prospero en raad het een ieder aan. De reden is dat zij in een aanzienlijke korte periode zoveel weten te bereiken om je weer goed of zelfs beter te kunnen gaan voelen. De verschillende expertises die zij in huis hebben, en de verbinding die zij als team hebben, maakt dat zij betrokken zijn met jou als individu en er een voor jou op maat individueel programma is waarbij ze je mee laten denken over wat jouw verder kan helpen. De kracht van Prospero zit hem in het dagprogramma waarbij continu aandacht voor jou is, en je juist door in Spanje aanwezig te zijn en niet bezig bent met thuisfront/ werk, je je volledig aan je eigen kan werken. Je wordt niet verstoord door de dagelijkse sleur thuis.


De behandeling die wordt aangeboden door PROspero in hun kliniek in Spanje is uniek. Het omvat een compleet programma om al je klachten aan te pakken. Wat meehelpt is de locatie waardoor je even afstand kunt nemen van je thuissituatie. Het helpt je op jezelf te focussen en ook weer de leuke dingen in het leven te ervaren. Het resort en de omgeving heb ik als zeer prettig ervaren. Alle medewerkers zijn zeer professioneel en de individuele behandelaars zijn goed gematcht met de deelnemers. Door de intensiviteit van de behandeling merk je snel herstel. Daarnaast is het fijn om het traject te doorlopen met ''lotgenoten''. Er is daardoor ook veel ook veel steun onderling. Zoals met elke behandeling moet je wel 100% toegewijd zijn, maar je krijgt genoeg handvaten en begeleiding om dit ook door te zetten.

 

Deelnemers maart 2020:

Alleen maar lof over Prospero. Ervaren, warm, prettig team/therapeuten, zeer betrokken. Weten echt hoe ze je kunnen helpen. Onder 1 dak heb je alles wat je nodig hebt. Prettig om echt even helemaal uit je eigen omgeving gehaald te worden. Ik heb heel veel steun gehad aan het lotgenoten contact. Je word je heel bewust van patronen en de dingen die je doet die eigenlijk niet zo goed voor je zijn. Doordat je daar zo specifiek mee bezig kunt zijn is het ook makkelijker om het anders te gaan doen. Als je tot de mogelijkheid beschikt; ga!

 

Goed opgezet holistisch programma met fijne betrokken mensen. De behandelingen zijn afgestemd op mijn hulpvraag en daarnaast deden we ook mee met sport, yoga en mindfulness. Er was voor mij geen wachtlijst, dus snel geholpen

 

Deelnemer februari 2020:

Als 1 uur per week therapie niet of niet meer helpt dan is PROspero een uitkomst. Buiten het feit dat je weg van huis (en evt. triggers) bent, krijg je een schema wat je helpt om weer structuur en ritme op te bouwen. Door de individuele therapie, 4 x in de week, kun je snel inzichten krijgen en resultaten boeken. Wel is het aan te raden om thuis de therapie voort te zetten. PROspero kan geen wonderen verrichten, je moet zelf open staan en hard werken maar als dat het geval is kan ik dit programma aanbevelen.

 

Deelnemer oktober 2019:

Ben erg tevreden over de tijd en aandacht die aan de patiënt/cliënt besteed werd. Het team is erg hecht en werkt nauw samen. Wat jarenlange behandeling in het reguliere circuit niet lukte, lukte nu wel. Er wordt gewerkt vanuit je basis in denken en doen. Van daaruit werkt men naar je huidige problemen toe, en dat werkt. Er wordt elke dag op allerlei disciplines gewerkt aan je herstel. Psychisch, lichamelijk, voeding, ontspanning, allemaal in de juiste verhouding. Erg hard gewerkt, en een geweldig mooie tijd gehad.

 

Deelnemers maart / april 2018:

Een uitgebreid, intensief en zeer goed opgesteld traject, waarbij op een professionele manier aandacht is voor alles wat van belang is voor psychisch herstel. Mijn ervaring was zeer positief, omdat het mijn klachten heeft verminderd en ik mezelf positief heb kunnen ontwikkelen. Ik heb dan ook veel geleerd, bijvoorbeeld over de juiste voeding en het belang van sport bij psychisch herstel, wat ik daar en na afloop thuis in de praktijk heb kunnen toepassen. Daarnaast heb ik veel geleerd over het belang en de positieve effecten van ontspanning, yoga en mindfulness. Bovendien heb ik veel opgestoken van de individuele therapieën en groepstherapieën, waaronder over de oorzaken van stress-klachten en de manieren om deze aan te pakken. Indien je al een tijd kampt psychische klachten en deze thuis nauwelijks/langzaam verminderen, zou ik dit programma zeker aanraden! Mijn ervaring is namelijk dat, door alle onderdelen van het programma en de intensiviteit ervan, tijdens het traject niet alleen je klachten verminderen, maar je ook meer over jezelf en je klachten leert en handvatten krijgt aangereikt waarmee je na afloop ook thuis weer verder vooruitgang kunt boeken. Ik ben dan ook erg blij dat ik aan het programma heb deelgenomen!

 

Ik heb het traject bij Prospero als zéér waardevol ervaren en ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik deel heb mogen nemen aan dit programma. De reden om dit traject te starten was om te herstellen van psychische klachten, maar het heeft mij zoveel meer gebracht dan dat. Ik heb geleerd om weer in contact te komen met mijn lichaam. Ook heb ik ervaren hoe het is om fysiek en mentaal in balans te zijn. Een mate van balans die ik nog nooit van mijn leven eerder had ervaren. Het programma heeft mij zowel fysiek als mentaal veel sterker en vooral bewuster gemaakt. Ik ben niet alleen met meer energie naar huis gegaan, maar vooral met een bewustere manier van leven.
Ik zie het als een enorm geschenk dat ik heb mogen deelnemen aan het programma van Prospero. Het team van gemotiveerde professionals heeft alles in huis om je verder te helpen. Wellicht nog verder dan je vooraf voor mogelijk had gehouden. Je zult het echt zelf moeten doen, maar alle middelen om te komen tot succes liggen er voor je klaar.

 


De multidisciplinaire aanpak zit goed in elkaar.  Er is veel aandacht voor mentale inspanning /ontspanning en fysieke inspanning/ontspanning en het opnieuw vinden van balans daartussen. Het programma lijkt eerst te vol te zitten voor iemand met psychische klachten, maar achteraf zie je dat je daardoor ontzettend veel vooruitgang boekt. Ritme en genoeg fysieke uitdaging is essentieel voor herstel. De groepstherapie  2x per week, MBCT 2x per week en de individuele therapie 5x per week helpen je inzicht te krijgen in je problematiek en je patronen en geven je handvatten deze patronen te doorbreken en nieuwe patronen te ontwikkelen.

 

Ik heb zo ontzettend veel geleerd. Het voornaamste wat ik heb geleerd is het opnieuw balans vinden in inspannen en ontspannen. Er is dus een duidelijk verschil tussen mentaal moe zijn en fysiek moe zijn en die moeheid onderzoeken en dan de juiste activiteit kiezen om deze moeheid tegen te gaan heeft ervoor gezorgd dat ik me sterker ging voelen en weer beter ging slapen. Daarnaast is het super leerzaam om in zo’n setting in een nieuwe groep te komen waarin patronen die je hebt zichtbaar gemaakt worden. Tijdens de individuele therapie kon ik daarmee dan aan de slag en kreeg ik naast inzicht ook tools om patronen te veranderen. Ook is mijn zelfbeeld positiever geworden en weet ik beter wat ik wil en wat mijn grenzen zijn. Ik snap ontzettend goed dat het spannend is om de stap te nemen. Toch had ik nu niet op het punt kunnen zijn waar ik nu sta zonder Prospero. Ik was al een jaar ziek voordat ik mee mocht met het programma en tot dat moment bleef ik maar vastlopen zonder vertrouwen dat ik hier ooit uit zou komen. Inmiddels anderhalve maand na het programma ben ik alweer 16 uur aan het werk en dat het goed gaat komen met mij, dat weet ik zeker.

 

Deelnemer februari 2018:

Compleet en kundig. Ik vond de 1 op 1 gesprekken nuttig omdat het meer inzicht geeft over jezelf. Ook het fysieke proces gaf me inzicht over hoe de situatie aan te pakken. Alles aangaan, ook de minder leuke dingen want daar ligt vaak het stukje waar de veranderingen moeten plaatsvinden.

 

Deelnemer oktober 2017:

Ik omschrijf het traject als intensief en inzichtgevend. Het is een breed traject waarbij gekeken wordt naar de persoon in zijn geheel. Alles word je uit handen genomen, waardoor je echt de tijd krijgt om aan je problemen te werken. Het is een professioneel team, met verschillende expertise, welke goed samenwerkt en vertrouwen uitstraalt. Ondanks dat het een groepsproces is, is de behandeling en dus de ervaring voor iedereen verschillend. Hierdoor ontstaat zorg op maat. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb durven nemen, want je moet er behoorlijk voor uit je comfortzone stappen. Ik heb in korte tijd veel over mezelf geleerd en echt stappen kunnen maken, ook voor de toekomst. Ik heb echt enorm veel geleerd op allerlei gebieden. Dit is niet in woorden te vatten. Ook heb ik veel handvatten gekregen, zodat ik ook in de toekomst veel beter met tegenslagen om kan gaan. Voor mij waren het echte levenslessen en ben PROspero dan ook erg dankbaar! Dit gun jij jezelf toch ook!

 

Deelnemer april 2017:

WARM

Warm door de zon, Warm door de betrokkenheid van de medewerkers, Warm door de fijne locatie, Warm door de herkenning in de groep! De therapie heeft mij laten inzien dat ikzelf de mogelijkheid heb om minder spanning in mijn lijf te ervaren. Helemaal weg zijn van thuis, even geen rol als moeder etc hebben mij ruimte gegeven om vol overgave aan mezelf te kunnen werken, dit gevoel er ook zelf te mogen zijn heb ik vast kunnen houden in mijn leven na PROspero. Het deelnemen aan een groep heb ik als erg fijn ervaren (zag daar wel tegenop) je herkent veel dingen bij elkaar en kunt elkaar bemoedigen. Ook ervoer ik het groepsproces als erg leerzaam voor mijn  individuele proces. Gun jezelf deze weken! De locatie, de passie van de medewerkers zullen jou inspireren om aan jezelf te werken op een  doeltreffende manier die bij jou past. De weken vliegen voorbij en voor je het weet ben je weer thuis en denk je met heimwee terug aan de tijd bij Prospero.