Reviews

Wat vonden onze cliënten?

Deelnemers maart / april 2018:

Een uitgebreid, intensief en zeer goed opgesteld traject, waarbij op een professionele manier aandacht is voor alles wat van belang is voor psychisch herstel. Mijn ervaring was zeer positief, omdat het mijn klachten heeft verminderd en ik mezelf positief heb kunnen ontwikkelen. Ik heb dan ook veel geleerd, bijvoorbeeld over de juiste voeding en het belang van sport bij psychisch herstel, wat ik daar en na afloop thuis in de praktijk heb kunnen toepassen. Daarnaast heb ik veel geleerd over het belang en de positieve effecten van ontspanning, yoga en mindfulness. Bovendien heb ik veel opgestoken van de individuele therapieën en groepstherapieën, waaronder over de oorzaken van stress-klachten en de manieren om deze aan te pakken. Indien je al een tijd kampt psychische klachten en deze thuis nauwelijks/langzaam verminderen, zou ik dit programma zeker aanraden! Mijn ervaring is namelijk dat, door alle onderdelen van het programma en de intensiviteit ervan, tijdens het traject niet alleen je klachten verminderen, maar je ook meer over jezelf en je klachten leert en handvatten krijgt aangereikt waarmee je na afloop ook thuis weer verder vooruitgang kunt boeken. Ik ben dan ook erg blij dat ik aan het programma heb deelgenomen!

 

Ik heb het traject bij Prospero als zéér waardevol ervaren en ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik deel heb mogen nemen aan dit programma. De reden om dit traject te starten was om te herstellen van psychische klachten, maar het heeft mij zoveel meer gebracht dan dat. Ik heb geleerd om weer in contact te komen met mijn lichaam. Ook heb ik ervaren hoe het is om fysiek en mentaal in balans te zijn. Een mate van balans die ik nog nooit van mijn leven eerder had ervaren. Het programma heeft mij zowel fysiek als mentaal veel sterker en vooral bewuster gemaakt. Ik ben niet alleen met meer energie naar huis gegaan, maar vooral met een bewustere manier van leven.
Ik zie het als een enorm geschenk dat ik heb mogen deelnemen aan het programma van Prospero. Het team van gemotiveerde professionals heeft alles in huis om je verder te helpen. Wellicht nog verder dan je vooraf voor mogelijk had gehouden. Je zult het echt zelf moeten doen, maar alle middelen om te komen tot succes liggen er voor je klaar.

 


De multidisciplinaire aanpak zit goed in elkaar.  Er is veel aandacht voor mentale inspanning /ontspanning en fysieke inspanning/ontspanning en het opnieuw vinden van balans daartussen. Het programma lijkt eerst te vol te zitten voor iemand met psychische klachten, maar achteraf zie je dat je daardoor ontzettend veel vooruitgang boekt. Ritme en genoeg fysieke uitdaging is essentieel voor herstel. De groepstherapie  2x per week, MBCT 2x per week en de individuele therapie 5x per week helpen je inzicht te krijgen in je problematiek en je patronen en geven je handvatten deze patronen te doorbreken en nieuwe patronen te ontwikkelen.

 

Ik heb zo ontzettend veel geleerd. Het voornaamste wat ik heb geleerd is het opnieuw balans vinden in inspannen en ontspannen. Er is dus een duidelijk verschil tussen mentaal moe zijn en fysiek moe zijn en die moeheid onderzoeken en dan de juiste activiteit kiezen om deze moeheid tegen te gaan heeft ervoor gezorgd dat ik me sterker ging voelen en weer beter ging slapen. Daarnaast is het super leerzaam om in zo’n setting in een nieuwe groep te komen waarin patronen die je hebt zichtbaar gemaakt worden. Tijdens de individuele therapie kon ik daarmee dan aan de slag en kreeg ik naast inzicht ook tools om patronen te veranderen. Ook is mijn zelfbeeld positiever geworden en weet ik beter wat ik wil en wat mijn grenzen zijn. Ik snap ontzettend goed dat het spannend is om de stap te nemen. Toch had ik nu niet op het punt kunnen zijn waar ik nu sta zonder Prospero. Ik was al een jaar ziek voordat ik mee mocht met het programma en tot dat moment bleef ik maar vastlopen zonder vertrouwen dat ik hier ooit uit zou komen. Inmiddels anderhalve maand na het programma ben ik alweer 16 uur aan het werk en dat het goed gaat komen met mij, dat weet ik zeker.


Deelnemer februari 2018:

Compleet en kundig. Ik vond de 1 op 1 gesprekken nuttig omdat het meer inzicht geeft over jezelf. Ook het fysieke proces gaf me inzicht over hoe de situatie aan te pakken. Alles aangaan, ook de minder leuke dingen want daar ligt vaak het stukje waar de veranderingen moeten plaatsvinden.

 

Deelnemer oktober 2017:

Ik omschrijf het traject als intensief en inzichtgevend. Het is een breed traject waarbij gekeken wordt naar de persoon in zijn geheel. Alles word je uit handen genomen, waardoor je echt de tijd krijgt om aan je problemen te werken. Het is een professioneel team, met verschillende expertise, welke goed samenwerkt en vertrouwen uitstraalt. Ondanks dat het een groepsproces is, is de behandeling en dus de ervaring voor iedereen verschillend. Hierdoor ontstaat zorg op maat. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb durven nemen, want je moet er behoorlijk voor uit je comfortzone stappen. Ik heb in korte tijd veel over mezelf geleerd en echt stappen kunnen maken, ook voor de toekomst. Ik heb echt enorm veel geleerd op allerlei gebieden. Dit is niet in woorden te vatten. Ook heb ik veel handvatten gekregen, zodat ik ook in de toekomst veel beter met tegenslagen om kan gaan. Voor mij waren het echte levenslessen en ben PROspero dan ook erg dankbaar! Dit gun jij jezelf toch ook!


Deelnemer april 2017:

WARM

Warm door de zon, Warm door de betrokkenheid van de medewerkers, Warm door de fijne locatie, Warm door de herkenning in de groep! De therapie heeft mij laten inzien dat ikzelf de mogelijkheid heb om minder spanning in mijn lijf te ervaren. Helemaal weg zijn van thuis, even geen rol als moeder etc hebben mij ruimte gegeven om vol overgave aan mezelf te kunnen werken, dit gevoel er ook zelf te mogen zijn heb ik vast kunnen houden in mijn leven na PROspero. Het deelnemen aan een groep heb ik als erg fijn ervaren (zag daar wel tegenop) je herkent veel dingen bij elkaar en kunt elkaar bemoedigen. Ook ervoer ik het groepsproces als erg leerzaam voor mijn  individuele proces. Gun jezelf deze weken! De locatie, de passie van de medewerkers zullen jou inspireren om aan jezelf te werken op een  doeltreffende manier die bij jou past. De weken vliegen voorbij en voor je het weet ben je weer thuis en denk je met heimwee terug aan de tijd bij Prospero.