Mission Statement

PROspero is een op innovatie gerichte instelling binnen de geestelijke gezondheidszorg. Wij behandelen cliënten met psychische problemen, die daarnaast ook uitgevallen zijn op het werk en/of problemen ervaren in de sociale omgeving.  

Prospero onderscheidt zich van de reguliere zorg door een holistisch behandelprogramma aan te bieden in een helende omgeving in Santa Pola (Spanje). In een relatief korte periode van 5 weken wordt er met persoonlijke aandacht intensief gewerkt aan het belangrijkste doel: het herstel van lichamelijk en psychisch functioneren. Het behandel programma wordt op maat gemaakt met een combinatie van wetenschappelijk bewezen effectieve cognitieve gedragstherapie, state of the art behandeltechnieken, ontspanningsmethoden, aandacht voor gezonde voeding. Door samenwerking met gecertificeerde Sportmedische Adviescentra kunnen we een uitgebalanceerd sportprogramma aanbieden dat gebaseerd is op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ook is er aandacht voor een gezond slaappatroon. Hierdoor heeft de cliënt weer snel de juiste balans in het leven te pakken en kan weer van het dagelijkse leven genieten.


Unique Selling Point

Het Unique Selling Point ligt bij PROspero niet bij wat de behandeling kost, maar bij wat de behandeling bespaart. Een cliënt zal vrij kort na het volgen van de klinische behandeling weer kunnen starten met de werkhervatting. Uit cijfers van onderzoek van TNO blijkt de gemiddelde absentie van een werknemer met burn-out 189 dagen duurt. Een behandeling bij PROspero kan dit verzuim in de meeste gevallen met maanden verkorten. Ook zal de cliënt sneller lichamelijk en psychisch hersteld zijn waardoor hij in mindere mate een beroep zal doen op de gezondheidszorg in zijn totaliteit. Ook wordt er bij PROspero in het behandelprogramma sterk ingezet op het aanwenden van een gezonde leefstijl. Al deze zaken brengen enorme kostenbesparingen met zich mee.