Kosten deeltijdbehandeling

Vergoeding zorgverzekering
De behandeling bij PROspero GGZ wordt vergoed vanuit het basispakket van de meeste zorgverzekeringen. 

Op dit moment wordt de behandeling in Nederland niet vergoed door zorgverzekeraar DSW en Zorg en Zekerheid. 

PROspero is een zelfstandige zorgaanbieder en biedt medisch specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Dit in de vorm van een intensieve dagbehandeling. Dit houdt in dat kosten voor het verblijf en het eten/drinken buiten het behandelprogramma, in principe voor eigen rekening zijn. 

Vergoedingen en Declaraties
Wij vinden het belangrijk dat iedereen gebruik moet kunnen maken van onze zorg en bieden daarom de complete behandeling aan tegen het bedrag dat voor u vergoed wordt vanuit uw zorgverzekeraar, zonder dat er voor u als cliënt extra kosten in rekening worden gebracht. Ook wanneer er maar 65-80% van de behandeling vergoed wordt door uw verzekeraar, bent u welkom binnen PROspero. 

Houd u er wel rekening mee dat de behandeling van medisch specialistische zorg ten koste gaat van uw verplichte eigen risico (polis afhankelijk eigen risico 2021, minimaal 385 euro).

De declaratie van het gehele behandeltraject kan door PROspero GGZ bij de meeste zorgaanbieders (koepelorganisaties VGZ, Zilveren Kruis/Achmea) direct ingediend worden. Voor declaraties bij koepelorganisaties CZ en Menzis dient de cliënt de gespecificeerde factuur (welke PROspero zal toesturen aan cliënt) zelf in te dienen bij de zorgverzekeraar. Deze betaalt de factuur dan uit aan de cliënt en vervolgens kan de factuur door de cliënt overgemaakt worden aan PROspero GGZ.

 

Kosten voor eigen rekening 

Verblijf en maaltijden
Het eten en verblijf tijdens het deeltijdprogramma wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Vanaf 1 januari 2021 komen de totale kosten hiervoor op 995,- euro.

Tijdens de eerste 5 weken van het deeltijdprogramma verblijft u van zondagmiddag t/m woensdagmiddag in Hotel Steensel. Op zondagavond krijgt u hier diner. Op maandag en dinsdag zowel ontbijt als diner en op de woensdag zal u hier ontbijten. Er zijn mogelijkheden om overnachtingen of maaltijden bij te boeken. Dit kunt u zelf regelen met Hotel Steensel.

Elke dag wordt er een lunch voor u verzorgd in de sociale ontmoetingsruimte van de Kubus. 

Hotel Steensel geeft aan dat het mogelijk is om extra nachten bij te boeken. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat u het prettig vindt om tijdens de eerste 5 weken van het programma ook op de woensdag wenst te verblijven of dat u gedurende de tweede periode met de 3 terugkomdagen, de nazorgperiode, ook op donderdagavond wilt overnachten. Kosten voor een nacht bijboeken: 55,- euro voor logies ontbijt, dit is een speciale prijs voor PROspero cliënten. Diner is mogelijk van de kaart, op eigen kosten. Bijboeken kan door te bellen (0497-512316) of te mailen (info@hotelsteensel.nl). Geef dan bij het boeken even aan dat u via PROspero komt.  

 
Sporthorloge/Fitbit
Tijdens het behandeltraject werken we met de activity tracker "Fit bit charge 3 of 4", een sporthorloge waarmee u onder andere de hartslag, beweging en slaap kan meten. Dit sporthorloge kunt u kosteloos lenen tijdens uw verblijf.