Kosten dagbehandeling

Vergoeding zorgverzekering
De behandeling bij PROspero GGZ wordt vergoed vanuit het basispakket van de meeste zorgverzekeringen. 

Op dit moment wordt de behandeling in Spanje niet vergoed door zorgverzekeraar DSW en zorgverzekeringen welke vallen onder de koepel van zorgverzekeraar Multizorg.

PROspero is een zelfstandige zorgaanbieder en biedt medisch specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Dit in de vorm van een intensieve dagbehandeling. Dit houdt in dat kosten voor het verblijf en het eten/drinken buiten het behandelprogramma, in principe voor eigen rekening zijn. 


Vergoedingen en Declaraties

Wij vinden het belangrijk dat iedereen gebruik moet kunnen maken van onze zorg en bieden daarom de complete behandeling aan tegen het bedrag dat voor u vergoed wordt vanuit uw zorgverzekeraar, zonder dat er voor u als cliënt extra kosten in rekening worden gebracht. Ook wanneer er maar 65-80% van de behandeling vergoed wordt door uw verzekeraar, bent u welkom binnen PROspero. 

Houd u er wel rekening mee dat de behandeling van medisch specialistische zorg ten koste gaat van uw verplichte eigen risico (polis afhankelijk eigen risico 2021, minimaal 385 euro).

De declaratie van het gehele behandeltraject kan door PROspero GGZ bij de meeste zorgaanbieders (koepelorganisaties VGZ, Zilveren Kruis/Achmea) direct ingediend worden. Voor declaraties bij koepelorganisaties CZ en Menzis dient de client de gespecificeerde factuur (welke PROspero zal toesturen aan client) zelf in te dienen bij de zorgverzekeraar. Deze betaalt de factuur dan uit aan de client en vervolgens kan de factuur door de client overgemaakt worden aan PROspero GGZ.

Kosten voor eigen rekening 
Retourvliegticket Spanje
Indien u na de intakefase het advies krijgt om uw behandeling te ondergaan in onze behandelsetting in Spanje, dient u zelf de kosten te betalen voor het retour vliegticket. De tarieven voor een retour vliegticket zijn seizoen- en daggebonden en zijn gemiddeld 100-200 euro. Het vervoer van en naar de luchthaven van Alicante is inbegrepen. 


Het verblijf bij Santara
Clienten die het dagbehandelingsprogramma van PROspero GGZ volgen dienen te verblijven bij het Santara Resort. Hiervoor zijn speciale prijsafspraken gemaakt om te zorgen voor minimale kosten. De kosten voor het gehele 5-weekse verblijf bedragen 1.350,- euro. In deze 1.350,- euro zitten, naast de kosten voor het verblijf op het Santara Resort zelf, tevens de kosten voor de lunches, sommige onderdelen van het programma die niet binnen de verzekerde zorg vallen en alle transfers gedurende het gehele behandelprogramma.

 
Eten tijdens het verblijf
Het eten tijdens het verblijf wordt niet vergoed door de zorgverzekering. PROspero is van mening dat gezond eten bijdraagt aan uw behandeling en uw herstel. Tijdens de behandeling wordt er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een gezonde lunch voor u bereid. De kosten hiervoor zijn meegenomen in de verblijfskosten.
Voor het ontbijt en diner zijn cliënten zelf verantwoordelijk. We willen cliënten hierin ondersteunen en hebben verschillende opties beschikbaar gesteld om de kosten hiervoor zo laag mogelijk te houden. Eén van deze opties is het doen van boodschappen zoals dit ook in Nederland zou plaatsvinden. Je wordt tijdens de intakefase verder geïnformeerd betreft de mogelijkheden.

 

Sporthorloge/Fitbit
Tijdens het behandeltraject werken we met de activity tracker "Fit bit charge 3 of 4", een sporthorloge waarmee u onder andere de hartslag, beweging en slaap kan meten. Dit sporthorloge kunt u kosteloos lenen tijdens uw verblijf in Spanje. 


PCR test
Per 23 november 2020 is het verplicht om bij aankomst in Spanje een negatieve Corona testuitslag te overhandigen. Helaas is het niet mogelijk om de test onder te brengen bij de GGD. De uitslag van een test uitgevoerd door de GGD wordt niet geaccepteerd bij aankomst in Spanje. Cliënten van PROspero kunnen de test laten uitvoeren bij een zelfstandige partij in hun omgeving. 

Momenteel is het ook verplicht een negatieve Corona testuitslag te overhandigen bij aankomst in Nederland. Het afnemen van deze test in Spanje, en de bijkomende kosten, wordt door PROspero verzorgd.