Kosten

De behandeling bij PROspero GGZ wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. In Nederland is iedereen voor deze zorg verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering.

PROspero is een zelfstandige zorgaanbieder en biedt medisch specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Dit in de vorm van een intensieve dagbehandeling. Dit houdt in dat kosten voor het verblijf en het eten/drinken buiten het behandelprogramma, in principe voor eigen rekening zijn. 

Op dit moment wordt de behandeling bij PROspero niet vergoed door zorgverzekeringen welke vallen onder DSW en Multizorg (m.u.v. ONVZ). 

 

Vergoedingen en Declaraties
Wij vinden het belangrijk dat iedereen gebruik moet kunnen maken van onze zorg en bieden daarom de complete behandeling aan tegen het bedrag dat voor u vergoed wordt vanuit uw zorgverzekeraar, zonder dat er voor u als cliënt extra kosten in rekening worden gebracht. Ook wanneer er maar 65-80% van de behandeling vergoed wordt door uw verzekeraar, bent u welkom binnen PROspero. 

Houd u er wel rekening mee dat de behandeling van medisch specialistische zorg ten koste gaat van uw verplichte eigen risico (polis afhankelijk eigen risico 2020, minimaal 385 euro).

De declaratie van het gehele behandeltraject kan door PROspero GGZ bij de meeste zorgaanbieders (koepelorganisaties VGZ, Zilveren Kruis/Achmea) direct ingediend worden. Voor declaraties bij koepelorganisaties CZ en Menzis dient de client de gespecificeerde factuur (welke PROspero zal toesturen aan client) zelf in te dienen bij de zorgverzekeraar. Deze betaalt de factuur dan uit aan de client en vervolgens kan de factuur door de client overgemaakt worden aan PROspero GGZ.

 

Retourvliegticket Spanje
Indien u na de intakefase het advies krijgt om uw behandeling te ondergaan in onze behandelsetting in Spanje, dient u zelf de kosten te betalen voor het retour vliegticket. De tarieven voor een retour vliegticket zijn seizoen- en daggebonden en zijn gemiddeld 100-200 euro. Het vervoer van en naar de luchthaven van Alicante is inbegrepen. 

 

Aanschaf activity tracker
Tijdens het behandeltraject werken we met de activity tracker "Fit bit charge 3", een sporthorloge waarmee u onder andere de hartslag, beweging en slaap kan meten. We adviseren u om de activity tracker zelf aan te schaffen, zodat u na het behandeltraject thuis verder kan gaan met het bijhouden van uw activiteiten. Dit sporthorloge koopt u vanaf 139,- euro. Mocht de aanschaf van de activity tracker voor u momenteel niet mogelijk zijn, dan kunt u kosteloos er één lenen tijdens uw verblijf in Spanje. 

 

Sport medische keuring
Tijdens de voorbereidingsfase vindt er een sportmedische keuring plaats, waarin uw lichamelijke gezondheid in kaart wordt gebracht. Er wordt gekeken of u verantwoord deel kan nemen aan het behandelprogramma van PROspero in Spanje. Daarnaast krijgt u ook een individueel op maat gemaakt sportadvies. U kunt hiervoor bij voorkeur terecht bij het gecertificeerde Sportmedische Adviescentra HAN SENECA in Nijmegen op de Kapittelweg 33. Mocht dit voor u te ver weg zijn, dan kunt u kijken naar een passend alternatief in uw eigen regio. De kosten van de sportmedische keuring bij HAN SENECA zijn 226,63 euro. Sportmedisch onderzoek wordt door veel zorgverzekeraars (deels) vergoed uit de aanvullende verzekeringen.

 

Het verblijf bij Santara
Clienten die het dagbehandelingsprogramma van PROspero GGZ volgen dienen te verblijven bij het Santara Resort. Hiervoor zijn speciale prijsafspraken gemaakt om te zorgen voor minimale kosten. De kosten voor het gehele 5-weekse verblijf bedragen 745 euro.

 

Eten tijdens het verblijf
Het eten tijdens het verblijf wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Dit wil zeggen dat tijdens het verblijf cliënten zelf verantwoordelijk zijn voor hun maaltijden. Omdat we cliënten hierin willen ondersteunen, hebben we verschillende opties beschikbaar gesteld om de kosten hiervoor zo laag mogelijk te houden. Eén van deze opties is het doen van boodschappen zoals dit ook in Nederland zou plaatsvinden. Je wordt tijdens de intakefase verder geïnformeerd betreft de mogelijkheden.