Kosten

De behandeling bij PROspero wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. 

PROspero is een zelfstandige zorgaanbieder en biedt medisch specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). In Nederland is iedereen voor deze zorg verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering.

 

Vergoedingen
Wij vinden het belangrijk dat iedereen gebruik moet kunnen maken van onze zorg en bieden daarom de complete behandeling aan tegen het bedrag dat voor u vergoed wordt vanuit uw zorgverzekeraar, zonder dat er voor u als cliënt extra kosten in rekening worden gebracht. Ook wanneer er maar 50-80% van de behandeling vergoed wordt door uw verzekeraar, bent u welkom binnen PROspero. 

Zowel het vervoer van en naar de luchthaven van Alicante, de accommodatie en de maaltijden, die drie keer per dag worden geserveerd, zijn volledig inbegrepen bij uw behandelkosten.

Houd u er wel rekening mee dat de behandeling van medisch specialistische zorg ten koste gaat van uw verplichte eigen risico (polis afhankelijk eigen risico 2018, minimaal 385 euro).

 

Retourvliegticket Spanje
Indien u na de intakefase het advies krijgt om uw behandeling te ondergaan in onze klinische setting in Spanje, dient u zelf de kosten te betalen voor het retour vliegticket. De tarieven voor een retour vliegticket zijn seizoen- en daggebonden en zijn gemiddeld 100-200 euro.

Aanschaf activity tracker

Tijdens het behandeltraject werken we met de activity tracker "Fit bit charge 2", een sporthorloge waarmee u onder andere de hartslag, beweging en slaap kan meten. We adviseren u om de activity tracker zelf aan te schaffen, zodat u na het behandeltraject thuis verder kan gaan met het bijhouden van uw activiteiten. Dit sporthorloge koopt u vanaf 139,- euro. Mocht de aanschaf van de activity tracker voor u momenteel niet mogelijk zijn, dan kunt u er één lenen tijdens uw verblijf in Spanje. 

 

Sport medische keuring
Tijdens de intake fase vindt er een sportmedische keuring plaats, waarin uw lichamelijke gezondheid in kaart wordt gebracht. Er wordt gekeken of u verantwoord deel kan nemen aan het behandelprogramma van PROspero in Spanje. Daarnaast krijgt u ook een individueel op maat gemaakt sportadvies. U kunt hiervoor terecht bij het gecertificeerde Sportmedische Adviescentra HAN SENECA in Nijmegen op de Kapittelweg 33. De kosten hiervan zijn 226,63 euro. Sportmedisch onderzoek wordt door veel zorgverzekeraars vergoed uit de aanvullende verzekeringen.