Actuele wachttijden

PROspero streeft ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Indien de wachttijd te hoog oploopt, adviseren we u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u informeren over alternatieve behandelmogelijkheden. PROspero is een specialistische instelling in de geestelijke gezondheidszorg met een uniek karakter. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen in ons behandelprogramma. Er starten regelmatig nieuwe groepen.  

Actuele situatie coronavirus

Ter preventie van de verspreiding van het coronavirus heeft PROspero maatregelen genomen. In het beleid volgen we de huidige stand van wetenschap en de richtlijnen van het RIVM en de Spaanse overheid. In de week van maandag 16 maart waren wij genoodzaakt om voor onze cliënten het behandelprogramma in Spanje te beëindigen. Cliënten die op dat moment op onze locatie verbleven zijn veilig naar Nederland kunnen gaan en verblijven nu in de eigen omgeving. Via videobellen en e-health kunnen we onze cliënten begeleiden in deze moeilijke situatie. 

Naar aanleiding van deze exceptionele coronacrisis hebben we voor 2020 enkele veranderingen in ons behandelaanbod door moeten voeren om deze periode goed door te komen en ons als GGZ-instelling staande te kunnen blijven houden.

Wat houdt deze verandering voor u in?
Vanaf 2 juni zal de dagbehandeling van PROspero enkele maanden in Nederland plaatsvinden en bestaan uit een behandelprogramma van een kleine 5 weken. De dagbehandeling zal waar mogelijk vooraf gegaan worden door een ambulant voortraject in Nederland ter voorbereiding op de dagbehandeling en een wat uitgebreider natraject. Onze dagbehandeling in Spanje is tot nader order uitgesteld. We zullen u hier tijdig over informeren wanneer deze weer zijn doorgang kan vinden.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met onze officemanager of met uw intake/regiebehandelaar uit Nederland.


Meer informatie over de dagbehandeling in Nederland

 

 

Actuele wachttijd

 

Wachttijd tot aan screeningsgesprek                                        1 - 2 weken                    

Wachttijd tussen eerste contact en start behandeling              3 - 4 weken

 

De actualisatiedatum is: 29 juni 2020

 

Contact