Optimal recovery of your psychological problems

 

 
Deeltijdbehandeling Nederland

Met de deeltijdbehandeling kunt u intensief aan uzelf werken buiten uw eigen omgeving, maar wél in Nederland én heeft u de mogelijkheid om het geleerde meteen toe te kunnen passen in de thuissituatie. 

 

Lees meer 

 
Vergoeding door zorgverzekeraar

De behandeling bij Prospero GGZ wordt vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Klik hier voor informatie betreffende de declaratie en welke kosten voor eigen rekening zijn.

 

Lees meer 

 
Dagbehandeling Spanje

Met de multimodale dagbehandeling van PROspero GGZ kunt u in een helende omgeving in Spanje optimaal werken aan het herstel van uw functioneren.  

 

Lees meer 

 

 

Próspero staat voor gelukkig, voorspoedig, gezond en succesvol. Als Spaans werkwoordvorm betekent het 'ik bloei op', 'ik kom vooruit'.

 

 

Uw specialist in psychisch herstel

 

U kiest voor een behandelprogramma van PROspero GGZ als eerdere behandeling onvoldoende effect heeft gehad. Uw klachten zijn ernstig, complex en bestaan al enige tijd. Het komt vaak voor dat u uitgevallen bent op het werk of met uw studie. U ervaart problemen in de relatie met mensen uit uw eigen omgeving. Deze zaken zorgen ervoor dat uw herstel belemmerd wordt. Het lijkt noodzakelijk om los van stressoren aan uzelf te gaan werken aan het verminderen van uw klachten en onderliggende patronen aan te pakken waardoor u vast blijft zitten. Uw huisarts geeft in de verwijzing aan dat opschalen van hulp noodzakelijk lijkt.

De zorg wordt ideaal gezien georganiseerd in uw eigen leef- en werkomgeving. Onze ervaring leert echter dat er mensen zijn met ernstige stressgerelateerde psychische klachten, waarvoor deze zorg in de eigen omgeving onvoldoende helpend is. Dit komt vaak doordat er triggers zijn die steeds weer het stressniveau verhogen en het herstel belemmeren. Wij zijn ervan overtuigd dat door tijdelijk uit de eigen omgeving te gaan, er optimaal gewerkt kan worden aan uw herstel en het vergroten van uw vaardigheden. De multimodale aanpak van PROspero GGZ is erg effectief en u wordt geprikkeld om aan uzelf te blijven werken. 


PROspero GGZ deeltijd of dagbehandeling?

De deeltijdbehandeling van PROspero GGZ in Nederland combineert een intensieve aanpak van alle belangrijke gebieden in een veilige omgeving én de mogelijkheid om het geleerde in de thuissituatie meteen toe te kunnen passen. Geschikt voor mensen die er baat bij hebben om structuur aan te brengen in de dag en om dit meteen in de thuissituatie toe te kunnen passen. Het kan zijn dat u om bepaalde redenen niet voor 5 weken naar Spanje kunt, bijvoorbeeld vanwege uw gezinssituatie of om medische redenen. Als uw sociale netwerk en hulpverleners u juist veiligheid en stabiliteit bieden kan het zijn dat u goed kunt  profiteren van het deeltijdprogramma in Nederland. 

Met het dagbehandelingsprogramma van Prospero GGZ kunt u 5 weken lang intensief werken aan uzelf in een helende omgeving in Santa Pola (Spanje). De triggers in uw eigen omgeving zijn van dien aard dat het noodzakelijk is om tijdelijk uit die omgeving te werken aan uw herstel. U bent voldoende in staat om 5 weken voor uzelf te zorgen. U hebt het vermogen om op uw eigen gedrag te reflecteren en kunt goed functioneren in een groep.