Dagbehandeling


Dagbehandeling in Spanje


De dagbehandeling van Prospero ggz in Spanje is 6 weken lang, 5 dagen per week. In Santa Pola, Alicante werk je intensief aan jouw herstel. Het is een helende omgeving om aan je herstel te werken, los van de stressoren thuis.


Santa-Pola Alicante Spanje

Behandelmethode


Onze aanpak is intensief en integraal. We werken met bewezen effectieve behandelmethodes. Zoals:

  • cognitieve gedragstherapie (CGT)
  • schematherapie
  • op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie (MBCT) en
  • acceptance commitment therapie (ACT).

Thuissituatie en gezondheid


Het is wenselijk dat je gezinssituatie het toelaat dat je langere tijd van huis weg bent. Ook je medische toestand dient goed genoeg te zijn om te reizen. Na de dagbehandeling en in de weekenden ben je op jezelf aangewezen dus je zelfredzaamheid moet voldoende zijn. 


Individueel en groepen


Voor de intensieve behandeling is het belangrijk dat je kunt reflecteren op je eigen gedrag. En ook dat je kunt functioneren in een groep. Mensen zien soms op tegen therapie in groepsverband, omdat het behoorlijk confronterend kan zijn. Je komt jezelf tegen en het wordt vrij snel zichtbaar hoe je met anderen en je problemen omgaat. De ervaring leert dat cliënten veel baat hebben bij groepstherapie. Naast de individuele therapie die we je bieden kan het jouw proces versnellen. Lees meer over de behandelonderdelen.

Programma


Je arriveert met het vliegtuig op dinsdag in Alicante. Wij verzorgen de transfer naar het Santara resort. Woensdagochtend start het behandelprogramma. De hele week heb je overdag een intensief schema. We besteden veel aandacht aan een gezonde leefstijl. Je bent zelf verantwoordelijk voor je ontbijt en diner. Doordeweeks verzorgt Prospero ggz de lunch, in het weekend verzorg je dat zelf. Lees meer over de kosten.

Brochure dagbehandeling Spanje


Hier kan je de folder over onze dagbehandeling in Spanje (pdf) downloaden.