Behandelonderdelen


Onderdelen van de behandeling


De behandeling bij Prospero ggz is gebaseerd op therapievormen uit de derde generatie cognitieve gedragstherapie die aantoonbaar effectief zijn. De ehealth modules ondersteunen hierbij. 


Cognitieve gedragstherapie (CGT) en Schematherapie


We gaan werken aan het verminderen van jouw klachten, zoals vermoeidheid, angst en somberheid. Je krijgt inzicht in je patronen en verwerkt gebeurtenissen die je in de weg staan. Je leert vaardigheden om op een adequatere manier met situaties om te gaan.

Prospero heeft me in een paar weken tijd zoveel inzichten gegeven in mijn leven, waar ik geen weet van had. Ik voel me gezonder rustiger en gelukkiger.


waardering op Zorgkaart Nederland maart 2022


Mindfulness gebaseerde cognitieve therapie (MBCT)


Je leert om meer bewust te leven en anders om te gaan met stress, emoties en gedachten. Je leert stil te staan met je aandacht in het hier en nu.
Acceptance and commitment therapy (ACT)


Je leert op een andere manier omgaan met vervelende gedachten en gevoelens. We helpen je om vervelende ervaringen minder ruimte in te laten nemen in je leven. Daardoor houd je energie over om je te richten op die dingen die er toe doen.

Ehealth


Gepersonaliseerd en op maat bieden we je online ondersteunende modules die je waar en wanneer je wil kunt gebruiken. Na elke sessie krijg je online feedback. Je houdt nog een half jaar toegang tot jouw ehealth omgeving.


Gezonde Leefstijl


Een gezonde leefstijl als basis is belangrijk voor lichamelijk en psychisch welzijn. Binnen het programma is er daarom veel aandacht voor gezonde voeding, gezond bewegen, kwaliteit van slaap, energiemanagement, plezier en ontspanning, zingeving en sociale contacten.