Kosten behandeling


Kosten en vergoeding zorgverzekering


De kosten van de behandelingen bij Prospero ggz vergoeden de meeste zorgverzekeringen vanuit het basispakket.
Wij zijn een zelfstandige zorgaanbieder en bieden medisch specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Dit doen we in de vorm van een integraal programma. Naast individuele- en groepstherapieën is er veel aandacht voor een gezonde leefstijl. Deze unieke combinatie maakt onze behandelingen zo effectief en duurzaam.


Eigen bijdrage voor verblijf, maaltijden en beweegprogramma


De kosten voor verblijf, maaltijden en het gehele beweeg- en voedingsprogramma zijn voor eigen rekening. Deze kosten vallen helaas niet onder de dekking vanuit de zorgverzekeringswet; de zorgverzekeraar vergoedt deze kosten dus niet.
De eigen kosten voor de dagbehandeling in Spanje zijn anders dan de eigen kosten voor de deeltijdbehandeling.


Gedeeltelijke vergoeding zorgverzekeraar


Wij vinden het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van onze zorg. Daarom bieden we de complete behandeling aan tegen het bedrag dat jouw zorgverzekeraar vergoedt, zonder dat we jou als cliënt extra kosten in rekening brengen. Ook wanneer jouw verzekeraar maar 65 tot 80% van de behandeling vergoedt, ben je welkom binnen Prospero ggz.

Eigen risico


Hou er wel rekening mee dat de behandeling van medisch specialistische zorg ten koste gaat van jouw verplichte eigen risico (polis afhankelijk eigen risico 2022, minimaal 385 euro).

Declaratie rechtstreeks door Prospero


De declaratie voor het hele behandeltraject, welke per maand opgemaakt en verstuurd wordt, kan Prospero ggz bij de meeste zorgverzekeraars rechtstreeks indienen. Dit kan bij koepelorganisaties VGZ en Zilveren Kruis/Achmea, ASR (Ditzo) en Multizorg.

Declaratie door cliënt zelf indienen


Bij sommige zorgverzekeraars dien je zelf de gespecificeerde factuur die wij je per maand toesturen te declareren. Jij ontvangt dan de betaling van je verzekeraar op je rekening. Vervolgens maak jij het bedrag over naar Prospero ggz. Dit geldt voor koepelorganisaties CZ en Menzis.