Kosten & verzekering


In Nederland valt de Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg (SGGZ) onder de basisverzekering. Dit betekent dat je dit vergoed krijgt vanuit de basisverzekering. Er gelden wel voorwaarden en beperkingen. Op deze pagina lees je of jouw zorgverzekeraar een behandeling bij Prospero vergoedt.


Gecontracteerde zorgverzekeraars

Prospero heeft met bijna alle grote zorgverzekeraars een contract afgesloten. Dit betekent dat de behandeling, op de eigen bijdrage van de deeltijdbehandeling na, volledig vergoed wordt uit je basisverzekering. Je hoeft zelf niets in te dienen, de factuur van jouw behandeling gaat direct naar de zorgverzekeraar. Hieronder een overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars:

  • CZ
  • VGZ
  • Zilveren Kruis Achmea

Niet gecontracteerde zorgverzekeraars

Met onderstaande zorgverzekeraars hebben we geen contract. Je kunt bij ons terecht voor een behandeling maar je dient zelf de factuur bij de zorgverzekeraar te declareren. Je ontvangt de vergoeding van je verzekeraar op jouw rekening. Vervolgens maak jij het bedrag over naar Prospero. Dit geldt voor onderstaande zorgverzekeraars:

  • Menzis
  • Zorg & Zekerheid
  • ASR (Ditzo)
  • DSW

Niet verschijnen op een intakegesprek of afspraak

Ben je verhinderd voor een afspraak? Kan gebeuren, laat het ons uiterlijk 48 uur van tevoren weten om kosten te voorkomen. Bij niet verschijnen of te laat afmelden, ook vanwege ziekte, worden er per gemiste behandeling of intakegesprek kosten in rekening gebracht.


Kosten deeltijdbehandeling


Zelfstandige bijdrage

Voor de deeltijdbehandeling geldt een zelfstandige bijdrage voor het serviceconcept. Deze service valt helaas niet onder de zorgverzekeringswet en wordt dus niet door de zorgverzekeraar vergoed. Bekijk hier de actuele kosten voor de deeltijdbehandeling.Kun je hulp gebruiken?


We hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet, die vind je hier. Staat je vraag hier niet tussen of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op via telefoon of e-mail. Wij zullen uitgebreid de tijd nemen voor jouw eventuele vragen en om de procedure uit te leggen. We kunnen dan ook samen een verzekeringscheck doen en de kosten die voor je eigen rekening zijn doornemen.