Kosten deeltijdbehandeling Nederland


Vergoeding deeltijdbehandeling zorgverzekering


De meeste zorgverzekeringen vergoeden de deeltijdbehandeling bij Prospero ggz vanuit het basispakket.
Op dit moment wordt de behandeling in Nederland niet vergoed door zorgverzekeraars DSW en Zorg en Zekerheid.


Eigen bijdrage voor verblijf, maaltijden en beweegprogramma


De reiskosten, het verblijf, de maaltijden en het beweeg- en voedingsprogramma gedurende het deeltijdprogramma van 6 weken, zijn voor eigen rekening. Vanaf 1 januari 2022 komen de totale kosten hiervoor op 1.650,-- euro (275,-- euro per week).

Deze kosten van € 1.650,-- voor de 6 weken bestaan uit:

  • 6x 3 nachten Hotel Steensel inclusief ontbijt en diner
  • 6x 3 dagen lunch bij Prospero
  • het gehele beweeg- en voedingsprogramma.

Maaltijden tijdens verblijf


De maaltijden tijdens het verblijf vergoedt de zorgverzekering niet. Prospero is van mening dat gezond eten bijdraagt aan je behandeling en herstel.

Elke behandeldag verzorgt Prospero een lunch voor je in de sociale ontmoetingsruimte van de Kubus. Meer over de locaties


Hotel Steensel en maaltijden


Tijdens de eerste 6 weken van het deeltijdprogramma verblijf je van zondagmiddag tot en met woensdagmiddag in Hotel Steensel. Op zondagavond krijg je hier een diner. Op maandag en dinsdag zowel ontbijt als diner en op woensdagochtend ontbijt je in het hotel.

Voeding: dagelijks is er ontbijt in buffetvorm en een (vooraf vastgestelde) gezonde hoofdmaaltijd. Met dieetwensen wordt rekening gehouden.


Speciale afspraken met Hotel Steensel 


Hotel Steensel is een prettig Brabants hotel, met warm en vriendelijk personeel dat graag met onze cliënten meedenkt. Om cliënten een plek voor zichzelf te bieden en ons deeltijdprogramma voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, heeft Prospero ggz met het hotel afspraken gemaakt:

  • Er is een gereduceerde prijs waarbij overnachting, ontbijt en hoofdmaaltijd zijn inbegrepen.
  • Er is een aparte ruimte voor cliënten van Prospero om zich terug te trekken. Hier is thee, water en koffie beschikbaar.
  • Cliënten gaan in hun vrije tijd naar deze ruimte of naar de eigen kamer. Hierdoor kan het hotel ook andere gasten ontvangen zonder dat dit ten koste gaat van de rust en ruimte van onze cliënten.
  • Hotel Steensel schenkt geen alcohol aan cliënten van Prospero ggz, dit past niet in onze behandelvisie.

Er zijn mogelijkheden om overnachtingen of maaltijden bij te boeken voor een speciaal Prospero-tarief. Dit kan je zelf regelen met Hotel Steensel.


Sporthorloge/Fitbit kosteloos lenen


Tijdens het behandeltraject werken we met de activity tracker "Fit bit charge 3 of 4", een sporthorloge waarmee je onder andere de hartslag, beweging en slaap kan meten. Dit sporthorloge kan je kosteloos lenen tijdens jouw verblijf.