Kosten behandeling Spanje


Vergoeding dagbehandeling zorgverzekering


De meeste zorgverzekeringen vergoeden de dagbehandeling in Spanje bij Prospero ggz vanuit het basispakket. Op dit moment wordt de behandeling in Spanje niet vergoed door zorgverzekeraar DSW en zorgverzekeringen welke vallen onder de koepel van zorgverzekeraar Multizorg, met uitzondering van ONVZ.

Eigen bijdrage dagbehandeling in Spanje


De kosten voor de reis naar Spanje, het verblijf, de maaltijden en het gehele beweeg- en voedingsprogramma zijn voor eigen rekening. Op een aantal momenten tijdens het behandelprogramma verzorgt Prospero de maaltijd.

Cliënten in het dagbehandelingsprogramma van Prospero ggz verblijven op het Santara Resort. We hebben speciale prijsafspraken gemaakt om te zorgen voor minimale kosten. De eigen bijdrage van het behandeltraject is 2.370,-- euro (395,-- per week).

In deze eigen bijdrage van € 2.370,- zitten:

  • het verblijf op het Santara Resort gedurende 6 weken
  • lunch door Prospero op ma, di, wo, do en vr
  • het beweeg- en voedingsprogramma
  • alle transfers tijdens het behandelprogramma
  • het vervoer van en naar de luchthaven van Alicante.Retourvliegticket Spanje


Heb je na de intake het advies gekregen dat de dagbehandeling in Spanje voor jou het meest geschikt is dan dien je zelf een retourticket naar Alicante te betalen. De tarieven voor een retour vliegticket zijn seizoen- en daggebonden en zijn gemiddeld 100-200 euro. Daar komen meestal nog de kosten voor het bijboeken van je koffer bovenop. Het vervoer van en naar de luchthaven van Alicante is inbegrepen.

Maaltijden tijdens verblijf


De maaltijden tijdens het verblijf vergoedt de zorgverzekering niet. Prospero is van mening dat gezond eten bijdraagt aan je behandeling en herstel. Tijdens de behandeling maken we op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag een gezonde lunch voor je. De kosten hiervoor zitten in de bovenstaande verblijfskosten.
Voor de overige maaltijden zijn cliënten zelf verantwoordelijk. Dit gaat dagelijks om het ontbijt en diner. En 2 keer per week de lunch. Om cliënten hierin te ondersteunen bieden we verschillende opties om deze kosten zo laag mogelijk te houden. Eén van deze opties is zelf boodschappen doen zoals je dit ook in Nederland zou doen.


Sporthorloge/Fitbit kosteloos lenen


Tijdens het behandeltraject werken we met de activity tracker "Fit bit charge 3 of 4", een sporthorloge waarmee je onder andere de hartslag, beweging en slaap kan meten. Dit sporthorloge kan je kosteloos lenen tijdens jouw verblijf in Spanje.