Aanmeldprocedure


Stap voor stap aanmelden


Zet zelf de eerste stap om weer regie over je eigen leven te krijgen door je aan te melden. Ons behandelprogramma is intensief en vraagt veel van jouw inzet. Je bent bereid om hard te gaan werken aan jezelf en je bent eraan toe om te ontdekken wat echt belangrijk is voor jou. Om dit zorgvuldig te onderzoeken helpen we je graag door dit aanmeldproces heen en zullen we veelvuldig persoonlijk contact hebben. Over het algemeen kan de hele aanmeldprocedure binnen tien werkdagen afgerond zijn. We hebben korte wachtlijsten.

Stap 1 Kennismaken


Via deze website kan je uitgebreid kennis maken met Prospero ggz en hoe we je kunnen helpen. We beantwoorden graag jouw telefoontje of e-mail. Wij zullen uitgebreid de tijd nemen voor jouw eventuele vragen en om de procedure uit te leggen. We kunnen dan ook samen een verzekeringscheck doen en de kosten die voor je eigen rekening zijn doornemen. Is het je allemaal duidelijk dan kan je gelijk door naar stap 2.

Stap 2 Aanmelden


Door het aanmeldformulier zo volledig mogelijk in te vullen kan je je aanmelden. Om het uitgebreide formulier goed in te kunnen vullen is het handig om de volgende gegevens erbij te hebben:

  • burgerservicenummer
  • identiteitsbewijs
  • naam en polisnummer zorgverzekeraar
  • gegevens huisarts
  • informatie over eerdere psychologische behandelingen en
  • actueel medicijngebruik.

Stap 3 Verwijsbrief


Naast jouw eigen aanmelding is een verwijsbrief van je huisarts nodig. Jouw huisarts kan de verwijzing via Zorgdomein naar ons sturen. Informatie voor verwijzers

Stap 4 Telefonische screening


Tussen twee tot vijf werkdagen na ontvangst van jouw aanmeldingsformulier en de verwijsbrief bellen we je voor de telefonische screening. Een van onze medewerkers brengt samen met jou je hulpvraag in kaart. De medewerker maakt een eerste inschatting of een van onze programma’s goed aansluit bij jouw hulpvraag en persoonlijke situatie.


Stap 5 Intake


Lijkt een van onze programma’s na de telefonische screening bij jou te passen dan ontvang je binnen vijf werkdagen een uitnodiging voor de intake op locatie. Uiteraard is het ook mogelijk om online de intake te doen. Deze uitgebreide intake heb je met een van onze BIG geregistreerde GZ-psychologen of psychotherapeuten. De hele intake duurt maximaal één dagdeel. Hierdoor hoef je slechts een keer af te reizen naar onze hoofdlocatie in Veldhoven of naar een van onze andere locaties. We houden uiteraard rekening met pauzes om het niet te belastend te maken.
Na de intake is er binnen vijf werkdagen een contactmoment met ons behandelteam waarin we met jou bespreken of een van onze behandelprogramma’s inderdaad geschikt is voor jou.


Stap 6 Vragenlijsten


Om voor de behandeling een zo volledig mogelijk beeld van je te krijgen verzoeken we je ook om verschillende vragenlijsten in te vullen tijdens de hele procedure.


Stap 7 Tot aan opname


Voorafgaand aan de opname krijg je toegang tot een of meerdere ehealthmodules van MindDistrict. Denk hierbij aan een kennismakingsroute en een dagboek om bepaalde emoties alvast in kaart te brengen. Tijdens de voorbereidingsfase bespreken we met jou (en eventueel met je naasten) het advies en krijg je meer uitleg over de diagnose en ons behandelprogramma. Er is ruimte om vragen te stellen en we bespreken wat het voor jou en je naasten betekent wanneer je de behandeling bij Prospero gaat volgen. Mocht er een bedrijfsarts bij jouw traject betrokken zijn, dan zal er contact zijn met je bedrijfsarts om het plan van aanpak te bespreken. Aan het einde van de voorbereidingsfase is er een overdracht naar de psycholoog die als behandelaar aan jou zal zijn verbonden tijdens het behandeltraject.

Uiteindelijk is de aanmeldprocedure meestal binnen tien werkdagen helemaal doorlopen. De allerlaatste stap is de moedige stap naar het behandelprogramma van Prospero ggz!